Teljes eperhold és szaturnusz június 27-én és 28-án

2018. június 27-én és 28-án keresse meg a teliholdot - Rózsa, Virág vagy Eper Hold, és a Déli féltekén a Tölgy Hold, Hideg Hold vagy a Hosszú éj hold -, és keresse meg a hold tükrében csillagszerű pontot . Ez a pont egy bolygó, a Saturn.

Ezután, amint az a felső táblázatból látható, érdemes folytatni a figyelést. Június vége előtt a csökkenő gibbous hold párosul a vörös Mars bolygóval, amely drámai fényben van az égbolton, és 2003 óta legközelebbi és legfényesebb felé tart.

Mivel Földünk ezen a júniusi éjszaka az ég alá fordul, a hónap teliholdja és a Szaturnusz nyugatra mozog az égen. Az egész Földről látható, hogy a homoszóma éjszaka körül éjfél körül legmagasabbra emelkedik, és június 28-án és 29-én hajnalban nyugaton alacsonyan ül.

Természetesen a hold és a szaturnusz nyugaton is alacsonyan ült június 27-én hajnalban, de távolabb helyezkedtek el egymástól. Eliot Herman elkapta őket Tucsonban, Arizona hajnalában. Köszönöm, Eliot! Mellesleg, a horizonton alacsony hold vörösesnek tűnik ugyanazon ok miatt, amit a nap tesz, mert akkor a Holdot a szokásosnál nagyobb vastagságú Föld légkörén keresztül látja.

Ez a 2018 legjobb időszaka, amikor távcsővel megpillanthatja a Szaturnusz gyűrűit. Nézze meg ezeket az ajánlott csillaggal borító helyeket és a nyári csillagbárok listáját. Ezt a fényképet James Saturn 2017. szeptemberi ellenzékének ideje alatt készítette. Hamarosan megnézi a Saturn gyűrűit? Olvasson el engem.

A hold pontosan megtelik 2018. június 28-án, 4:53 órakor, koordinált világidő (UTC). A hold kevesebb, mint egy nap (kb. 16 óra) alatt eléri a teljes fázisát, miután a Szaturnusz elérte az ellenállást, jelölve az év legjobb idejének közepét, hogy megnézze a gyűrűs bolygót. Ebben az évben, 2018-ban, a Saturn június 27-én, 13:00kor, koordinált világidőn (UTC) érkezik az ellenzékhez, és a hold tele van kb. 16 órával később, június 29-én, 4:53 UTC-kor. Mivel a Szaturnusz ellenállása és a telihold 2018-ban közvetlen közelében fordul elő, a június 27–28-i éjszakán egész éjjel együtt jelenik meg a hold és a szaturnusz.

J rgen Andersson, a svéd táj- és természetfotók elfoglalták ezt a békés képet a majdnem teliholdról a Big Lake-n, Storsjányn, Svédországban, 2018. június 25-én.

Bár a telihold ugyanazon a pillanatban fordul elő világszerte, az óra leolvasása időzónánként változik. Június 28-án, 4:53-kor az UTC lefordulása június 28-ig 12:53 órakor (Keleti Nappali Idő (EDT)). Így az USA minden időzónájában, az EDT-től nyugatra, a hold pontosan tele van június 27-én, szerdán, délután 11.53 órakor. CDT, 22:53 MDT, 21:53 PDT, 20:53 AKDT ( Alaszkai nappali idő) és 18:53 HST (Hawaii standard idő). Fordítsa az Ön idejére június 28-án, 4:53 UTC időben.

Tehát a 2018. júniusi telihold dátuma az Ön időzónájától függ. A szomszédos Egyesült Államok legtöbbjéből a hold tele lesz június 27-én este. Portugáliából és Afrika nyugati részeiről a telihold pillanatnyilag napkelte előtt jön létre. Európa legnagyobb részében a hold tele van napsütéses órákban, június 28-án, amikor a nap a horizont felett van, a hold pedig alatta. Lásd az alábbi világtérképet.

Kép az Egyesült Államok Tengerészeti Obszervatóriumán keresztül. A Föld nappali és éjszakai oldala a 2018. júniusi telihold pillanatában (2018. június 28., 4:53 az univerzális idő szerint). A bal oldali árnyékvonal a naplementét ábrázolja június 27-én, a jobb oldali árnyékvonal a napkelte ábráját jelképezi.

Alsó sor: A Saturn a fényes tárgy a telihold közelében 2018. június 27-én és 28-án.

A planiszféra gyakorlatilag nélkülözhetetlen eszköz a csillagmacskák elindításához. Rendelje meg EarthSky planiszféráját üzletünkből.

Segítsen a EarthSky-nek tovább! Kérjük, adományozzon mindent az éves tömegfinanszírozási kampányunkhoz.